Leiding nemen

Wat volwassenen ons in onze kindertijd vertellen heeft een ongelooflijk effect op ons. Ik herinner mij nog een voetballertje op mijn lagere school, die van de trainer te horen kreeg dat hij niet kon voetballen. Die jongen wilde graag profvoetballer worden en in onze beleving was hij verreweg de beste in de omgeving, hij scoorde altijd en overal. Wat een programmering voor een 12-jarige! Hij was zo teleurgesteld door de opmerking van de trainer dat hij geen bal meer raakte en is gestopt met voetbal.

Lees meer »

Kinderen kunnen het nog..

Genieten van het moment. Naast goede voeding en voldoende beweging, is gewoon lekker lachen net zo belangrijk voor de gezondheid. Én lachen maakt het leven veel aangenamer. Over het algemeen wordt er te weinig gelachen. Kinderen lachen gemiddeld driehonderdtot vierhonderd keer per dag, volwassenen nog maar zo’n tien tot vijftien keer. Ergens gedurende ons leven verliezen we het vermogen om te lachen. Dat is jammer. Een leven met een lach is een beter leven. Lachen is gezond. 

Lees meer »

Verander je gedachten en jij verandert

Vaak valt het ons niet eens op dat alles goed gaat. We denken te weten wie we zijn, maar is dat wel zo? We nemen teveel invloeden van buitenaf aan. Krijgen een verkeerd beeld van onszelf en raken onszelf meer en meer kwijt.. Langzaam maar zeker drukt het negatieve denken je steeds meer buiten het centrum.

Lees meer »

Boodschappen doen met WIM

Weinig tijd, een volle parkeerplaats, een drukke winkel en een lange rij bij de kassa. De ene na de andere irritatie, maar wie heb je daar nou echt mee? Ga boodschappen doen met WIM​!

Lees meer »