Bekijk dingen vanuit een ander perspectief

Humoristische mensen hebben minder stress. Hun creatief vermogen wordt door hun humor gestimuleerd en ze zijn eerder geneigd de dingen vanuit een nieuw perspectief te bekijken.

Dat is de basis van Gewoon Doen: De dingen vanuit een ander perspectief bekijken.

Succesvolle mensen denken anders. Genieten meer van alledaagse dingen. Een negatieve gedachte is in een mum van tijd weg. Wij mensen hebben een buitenkant en een binnenkant, die we ook kunnen benoemen als een buitenste en een binnenste ring. De buitenste ring is de materie kant van het leven, de binnenste ring de mentale.

Wij weten heel veel van onze buitenste ring, door wat we geleerd hebben op school, door opvoeding, door onze levenservaring enzovoort.

Maar wat weten we van onszelf, van de binnenste ring? Wat is denken, gevoel, bewustzijn, wat zijn zintuigen en hoe functioneert ons lichaam? Als we meer zouden weten over hoe het systeem mens functioneert, dan zou de mens veel gelukkiger kunnen zijn. En veel meer zelfvertrouwen hebben!

De mooiste momenten van ons leven gaan vaak voorbij zonder dat we daar erg in hebben. We zijn vaak gelukkig, maar beseffen dat niet. Doe jezelf een plezier en let daar wat meer op.

 

TIPS

  • Neem twee keer per dag een moment om naar iets moois te kijken. Geef het je volle aandacht en zeg tegen jezelf:

    “Hier geniet ik van, dit is prachtig.”

  • Zorg elke dag voor humor, zodat er meer te lachen valt in je leven.
  • Maak afspraken met jezelf. Elke dag 1 afspraak en houd je daaraan.

 

Maak het leven aangenaam!

 

Ben Middelkamp

Mental Coach PROMEG