TIEN PLUS

Wanneer is een pandemie afgelopen? Die is pas afgelopen wanneer het uit de hoofden van de mensen verdwenen is. En ook wanneer de betekenis van een pandemie, zoals nu Corona, is veranderd van onvermogend naar vermogend.

Lees meer »

Liefde

Een relatie begint meestal met verliefd zijn, maar een mens kan niet zijn hele leven verliefd blijven. Het zit in de mens, verliefd worden op het eerste gezicht, maar het kan ook weer binnen een paar minuten afgelopen zijn. Een korte periode van verliefdheid kan uitgroeien tot houden van; maar ook dat verdwijnt op den duur.

Lees meer »

Week van de Werkstress

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 november wordt er weer landelijk aandacht besteed aan een steeds maar groeiend probleem: Het niet hebben van werkplezier, maar het energie slurpende werkstress.

Lees meer »

Een betere nachtrust door selftalk en buikademhaling

Een veelvoorkomende klacht is dat men niet kan slapen, ieder mens heeft er wel eens last van. Je ligt in bed en je merkt dat je niet kunt slapen. Je denkt: 'ik moet slapen, want anders ben ik morgen geen mens.' Je probeert een houding te vinden waarvan je denkt dat je daarin wel kunt slapen en je draait van je ene zij op je andere zij. Het lukt niet en je besluit om uit bed te gaan. Je gaat televisie kijken, een boek lezen en je probeert de zogenaamde hulpmiddelen zoals melk of warm water drinken. Na een uur of langer strompel je naar je bed en val je van vermoeidheid in slaap.

Lees meer »

Creëer een gezamenlijk belang

Wij moeten in staat zijn ons zo te organiseren dat wij teams samenstellen waarin iedereen eenzelfde richting opgaat. Onderlinge verschillen optimaliseren. Behandel anderen zoals zij behandeld willen worden.

Lees meer »