TIEN PLUS

Wanneer is een pandemie afgelopen? Die is pas afgelopen wanneer het uit de hoofden van de mensen verdwenen is. En ook wanneer de betekenis van een pandemie, zoals nu Corona, is veranderd van onvermogend naar vermogend.

Al weken heb ik een bijzonder goed gevoel. Een enorme motivatie en inspiratie die ik niet eerder in mijn leven heb waargenomen. Ik heb veel zin om, wat ik mijn succesfactoren noem, vast te houden op het hoogste niveau. Ze het cijfer 10 plus te geven. Zin om met mensen in gesprek te gaan via Stichting Hey Pa. Zin om de bedrijven Middelkamp Mental Coaching en Promeg verder te ontwikkelen. Mijn vaste overtuiging ‘Mental Coaching methode Gewoon Doen’ te verspreiden onder de mensen. Gewoon uitleggen dat je goed voelen en zelfs je bijzonder goed voelen een manier van denken is.

Winnen is een manier van denken.

Ik heb zin om via Stichting Hey Pa met mensen te communiceren. Te praten over het leven, de liefde en de dood. Over het overwinnen van weerstanden en tegenslagen. Over de emoties angst en verdriet. Over het voeden van emoties. Precies wat er nu gebeurt in het Coronatijdperk. De overheid en verschillende media maken de mensen bang waardoor er onnodig angst en langdurige stress ontstaat. Er is in een korte tijd grote angst ontstaan in de samenleving. Het is van groot belang om die emotie, die erin is geslopen, weg te nemen. Juist angst en langdurige stress verzwakt de weerstand. Het is goed dat mensen er weer op uit gaan, meer gaan bewegen, gezonder gaan eten en leven waardoor de weerstand weer op peil gebracht wordt.

Je eigen top medicijn!

De boel weer openen, want mensen opsluiten maakt kwetsbaar en wat heel essentieel is: je haalt kwaliteit van leven weg. Wel gebruik makend van gezond verstand. 

Ook bij Corona blijkt dat er veel mensen overlijden die te maken hebben met overgewicht en/of meer onder de leden hebben zoals hart- en vaatziekten, longproblemen enz. De sociale, maatschappelijke en economische gevolgen zijn groot aan het worden. Bewustwording is zeer belangrijk, leren dat je er zelf wat aan kunt doen. Je hebt je lichaam nodig als je 20 jaar bent, maar ook als je 40, 60 of 80 jaar bent. Laat het grootste effect van deze pandemie de bewustwording zijn dat je zelf veel kunt doen aan je eigen mentale en fysieke gezondheid, om zo je weerstand op peil te brengen.

Weet dat niet alles maakbaar is. Dat zelfs de modernste snufjes op de intensive care een lichaam niet aan de praat kunnen houden. Het is belangrijk om daarvan te leren. Het lichaam verdient het er om zuinig op te zijn. Een dieselauto stopt wanneer er benzine inkomt. Een menselijk lichaam blijft lopen, maar wordt langzaam van binnenuit gesloopt. Het kan niet tegen te veel vet en suiker, het kan niet tegen nicotine, alcohol of drugs.

Meer dan de helft van de volwassenen is te zwaar. Laat het een algemeen doel worden om overgewicht terug te dringen. Wanneer het lichaam hapert dan zoeken we de dokter op. Alsof genezen beter is dan voorkomen. Laat de overheid en voedselindustrie juist een gezonde levensstijl subsidiëren en promoten, zodat mensen weerstand hebben. Dat is de beste reactie op het Coronavirus. En het is bijzonder fijn om aan je eigen gezondheid te werken.

Sterk, Fit, Gezond en Succesvol. Heerlijke succesfactoren!

 

- Ben Middelkamp