Liefde

Een relatie begint meestal met verliefd zijn, maar een mens kan niet zijn hele leven verliefd blijven. Het zit in de mens, verliefd worden op het eerste gezicht, maar het kan ook weer binnen een paar minuten afgelopen zijn. Een korte periode van verliefdheid kan uitgroeien tot houden van; maar ook dat verdwijnt op den duur.

Liefde is misschien wel het meest fantastische dat er bestaat.

Verliefd worden is een heerlijk chemisch proces, een emotie, waar je niets voor hoeft te doen. Echte liefde heeft niets meer met verliefdheid te maken. En als het goed gaat, dan wordt het vriendschap. Maatjes van elkaar zijn, is de hoogste vorm van een relatie. Je moet je best er voor doen, geven en nemen. Een echt team vormen en je beiden committeren om ervoor te gaan. Dat is niet alleen een bewuste keuze, maar ook weer een kwestie van je verantwoordelijkheid nemen. Het is bijzonder als mensen om elkaar geven! Het is altijd jammer als een relatie strandt. Er zijn vele mooie momenten, alleen wij zien ze niet altijd.

Doe je best en wees zuinig op een goede relatie, investeer erin.
Investeren in een relatie betekent dat je vijftig procent aandacht geeft aan je relatie en de partner geeft jou ook vijftig procent. De andere vijftig procent is voor jezelf en daarmee mag je doen en laten wat je zelf wilt, als het de relatie maar niet stoort. Een honderd procent goede relatie bestaat niet. Er mankeert altijd wel iets aan. Ga voor tachtig procent, dan behoort jouw relatie tot één van de beste. En als je partner irritatie voelt, gooi geen olie op het vuur, maar probeer te helpen. Luister aandachtig, luister naar wat de ander bedoelt. Zoek eerst bij jezelf naar wat jij niet goed doet. Je kunt immers niemand veranderen, wel kun je jezelf veranderen.

Geef je kinderen, je familie en dierbare vrienden op alle gebieden aandacht, niet alleen als het mooi weer is. Maak goede afspraken. Er gaat immers niets boven een goede relatie! Als je van jezelf houdt, dan pas kun je ook van anderen houden.

Als je zelf de ware bent geworden dan ben je ook beschikbaar voor de ware.

 

- Ben Middelkamp