Ben Middelkamp

Mentale aspecten hebben altijd al zijn interesse gehad en van daaruit is hij met Mental Coaching begonnen. In Ben’s optiek zit in iedereen een eigen coach. Door middel van de juiste self-talk leert Ben mensen bewust van het leven te genieten en succesvol te zijn. Dat doet hij op uiteenlopende gebieden, maar voornamelijk op het gebied van ondernemen, leiderschap en sport. Ben coacht zowel individuen als groepen. Zijn aanpak is directief en hij haalt energie uit een gezonde dosis humor. Ben legt de nadruk op de realiteit en coacht mensen razendsnel van de bedachte wereld in het hier en nu. De zelf-ontwikkelde coachingsmethode Gewoon Doen is de leidraad hierbij. Ben leert anderen stapsgewijs hoe zij hun mentale systeem kunnen bewerken en hoe ze zichzelf kunnen coachen tot een gelukkig en uitgebalanceerd persoon. Uitgangspunt is altijd dat mensen zichzelf leren kennen en controle krijgen over de emoties die het gedrag en functioneren bepalen. Door zichzelf voortdurend te coachen is Ben een voorbeeld voor velen. Anderen inspireren en zijn kennis overdragen is wat hij doet. Zowel in zijn werk als privé streeft hij continu naar het beter worden als mens. Iedereen kan veranderen!

'Succes is geen toeval, Succes is een keuze'


Ido Middelkamp

Als Ido ergens binnen loopt dan doet hij dat altijd met een grote glimlach op zijn gezicht. 'Lach, Leef en Geniet' is zijn levensmotto en dat straalt hij uit. Met veel enthousiasme brengt hij op een positieve manier verandering teweeg. Als geboren ondernemer heeft Ido al meerdere organisaties geleid en bedrijven voorzien van gepast advies. Ido heeft ervaring met sales, herstructurering en reorganisaties van bedrijven. Het coachen van Personal Trainers en Sportcoaches is op dit moment zijn vakgebied. Als Mental Coach geeft Ido mensen inzicht in hun eigen mentale systeem zodat ze zelf mentaal sterker worden. Om doelen te realiseren kijkt Ido niet alleen naar de fysieke toestand van een persoon of een team, ook in de ontwikkeling van de emotionele conditie liggen voor hem uitdagingen. Wie hij ook voor zich heeft, Ido streeft er altijd naar om mensen zelfbewuster te maken zodat ze zelf in control zijn van hun geest en lichaam. Mensen moeten kunnen zijn wie ze willen zijn en Mental Coaching biedt hiervoor een basis. Ido coacht op passie, ambitie en beleving. Krijgt hij iemand bereid om te veranderen, dan is hij ervan overtuigd dat iedereen elke doelstelling kan realiseren.

'Word wie je wilt zijn'


Hans Fleer

Mensen aan het denken zetten en ze uitdagen de dingen in het leven anders te zien. Door in metaforen te praten maakt hij je bewust. Hij neemt je mee in zijn verbeelding van het varen op een zeilboot, jongleren in een circus of gaat gewoonweg samen met je een stuk wandelen. In zijn manier van coachen maakt Hans je bewust van wat is. Hij leert je prioriteiten stellen en bewust te genieten van het leven. Hans coacht op balans. 8-8-8 is hem heilig. In alles wat Hans doet hanteert hij in beginsel BRAVO. Betrokkenheid, Respect, Afspraak is afspraak, Verantwoordelijkheid nemen en Openheid is waar hij naar streeft. Door naar deze principes te leven creëert Hans respect, openheid en een eerlijke relatie met de mensen die hij coacht maar bovenal ook met zichzelf. Hans coacht het liefst ondernemers. Als ervaringsdeskundige weet hij waar bij deze doelgroep de uitdagingen liggen. In de basis begint alles met communicatie. Ondernemers die willen investeren in succesvolle mensen in een succesvol team en in succesvol leiderschap zijn bij Hans aan het juiste adres. Waar veel mensen vastlopen ziet Hans altijd een uitdaging hen van de automatische piloot af te krijgen.

'Get the best talent in your team and get the same believe in your team'


Jan Tienstra

Als Mental coach helpt Jan je ontdekken en ervaren dat je ongekende (keuze)mogelijkheden hebt in je leven. Je kunt altijd meer dan je denkt. Hij doet dit door je te leren anders te gaan denken (oplossingsgericht) en bewust te maken van de kracht van de woorden die je vaak onbewust tegen jezelf zegt, en die van grote invloed zijn op je mentale weerbaarheid.

Verandering op mentaal gebied is altijd mogelijk, op welke leeftijd dan ook, is het uitgangspunt van Jan.

Toon persoonlijk leiderschap door zelf de verantwoordelijkheid te nemen om het anders te gaan doen. Je gaat dus niet op de bijrijdersstoel zitten, maar achter het stuur!

Los van wat anderen denken, doen of verwachten onderneem je actie.

“Leven op de handrem, waarom zou je? Laat je leven niet beïnvloeden door angst, stress, verdriet of verwachtingen die anderen van je hebben”, zegt Jan.

'Het leven is géén generale repetitie. Geniet en leef in het NU!'


Martin Penninga-Smith & Collin Smith-Penninga

Martin en Collin zijn samen MC Coaching gestart. Naast MC Coaching hebben zij ook ieder hun eigen bedrijf. Collin is actief onder de naam IK voor jou. Martin onder de naam AlphaVisie

Martin is sinds 2006 zelfstandig professional. Hij heeft jarenlange werkervaring in management, (mental) coaching, strategie, advies en uitvoering. Martin is sterk bij ontwikkeling en verandering van individu, inhoud, organisatie en processen.

Martin is een oprechte, opgewekte, to-the-point en pure coach. Met zijn scherpe geest is hij op een prettige manier confronterend. Integriteit en vertrouwen staan bij Martin hoog in het vaandel. Zijn (prikkelende) vragen helpen je te ontdekken wie je bent en wat je wilt bereiken. In de gesprekken zet Martin zijn intuïtie en gezond verstand in en voelt daarmee feilloos aan waar de angel zit en samen wordt deze op een doortastende maar respectvolle manier verwijderd.

Collin heeft ruim 25 jaar ervaring in verschillende managementfuncties binnen de modebranche. Hij is sterk in het coachend leidinggeven. Hij is ondernemend, resultaatgericht met oog voor de menselijke maat. Inmiddels focust Collin zich als zelfstandig professional meer exclusief op coachen en begeleiden.

Collin is een rustige, integere coach, die onafhankelijk, authentiek en met oprechte interesse het gesprek voert. Met rake vragen en observaties houdt hij een spiegel voor en begeleidt hij. Collin kan ook zijn hond(en) inzetten als co-coach. Collin gebruikt humor om zaken ‘bloot’ te leggen en van ‘lucht’ te voorzien. Hij ziet scherp de kwaliteiten van mensen en helpt hen daar zelf ook de focus te leggen. Resultaat is meer zelfvertrouwen en zelfliefde. 

“10% is wat je overkomt, 90% hoe je ermee omgaat.”