Verander je gedachten en jij verandert

Vaak valt het ons niet eens op dat alles goed gaat. We denken te weten wie we zijn, maar is dat wel zo? We nemen teveel invloeden van buitenaf aan. Krijgen een verkeerd beeld van onszelf en raken onszelf meer en meer kwijt.. Langzaam maar zeker drukt het negatieve denken je steeds meer buiten het centrum.

Je loopt vast, alles lijkt tegen te zitten en je komt in een neerwaartse spiraal.. Men spreekt van een Burn-Out. Een woord dat bedacht is, zoals alle woorden. Het denken is in de evolutie een wonderbaarlijke ontwikkeling: op dat moment ontstond het zelfbewustzijn. De rups wordt automatisch een vlinder, hij hoeft er niet over na te denken. Wij moeten wel nadenken.

Laat je leven niet leiden door angst en andere onprettige emoties. Je verzet je dan onbewust tegen flow. Je bent wat je denkt. De mens heeft zo’n 70.000 gedachten per dag. Doelgericht anders denken verandert de mens, de wereld. Mensen moeten zich bewust worden van de manier waarop ze die gedachten kunnen veranderen. Zij moeten zich gaan beseffen dat ze alleen al met hun gedachten hun leven, maar ook hun gezondheid kunnen veranderen. Het begint altijd bij je gedachten!

Praat met jezelf, hele dagen door en wees je bewust van de mooie dingen.

Zelf heb ik veel geleerd van een vrouw die ik coachte. Zij kwam met een fantastische uitspraak: ‘Als je geen dagen aan het leven kunt toevoegen, voeg dan leven aan je dagen toe, geniet!’ Prachtig niet? Zij was 48 jaar en leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. ‘Genieten’, zei ze, ‘zit echt tussen je oren. Toen ik te horen kreeg dat genezen onmogelijk zou zijn, heeft mijn man tijdelijk ontslag genomen. We genieten enorm deze laatste periode, het is de mooiste periode van mijn leven. Alleen al de aanwezigheid van elkaar, van onze twee kinderen. Soms zeggen we uren niets maar het gevoel is zo intens. Je komt er ineens achter dat elke seconde van het leven kostbaar is. Je gaat anders denken, in het NU leven, niet in gisteren of overmorgen. Je leven is een aaneenschakeling van seconden. Als je dat beseft, gaat de tijd niet meer zo snel. Geniet van elke seconde. Vul je gedachten met GENIETEN!’

Het zelfbewustzijn leert je om te gaan met bedachte woorden. En dat gevoel is uniek. Het gevoel van de winnaar, die het onmogelijke mogelijk heeft gemaakt. De moed hebben om vriendelijk en zonder smoesjes ‘nee’ te zeggen. Leven in het centrum. Een constante flow ervaren, een paradijselijke staat, de staat voorbij het denken, de ervaring van diep intrinsiek geluk. Stel het hart open en leef het leven dat je echt wilt leven.

Daar kun je zelf voor kiezen. Je hebt immers altijd een keuze.

Wil jij ook leren hoe jij je gedachten kunt veranderen?Ben Middelkamp

Mental Coach PROMEG