Boodschappen doen met WIM

Weinig tijd, een volle parkeerplaats, een drukke winkel en een lange rij bij de kassa. De ene na de andere irritatie, maar wie heb je daar nou echt mee? Ga boodschappen doen met WIM​!

‘Wat is er aan de hand?’ 'Is dat nou zo erg?' 'Maak je toch niet zo druk!' 

Wanneer je regelmatig emotioneel uit het centrum raakt, verander dan je mentale instelling. Reageer anders op bepaalde situaties, leer anders te denken. Veelal ben je geneigd te denken dat je gedachten je overkomen. Onze manier van denken is aangeleerd, je kunt het dus ook afleren. ​
Zie je emoties als vrienden, niet als vijanden. Positieve emotie is energie. Het brengt je in beweging, geeft het leven kleur en betekenis. Geen enkele topprestatie is zonder emotie ontstaan. Maar dit kan ook een keerzijde hebben: oorlog en ruzie ontstaat door negatieve emotie. Houd de emotie dus in het centrum. Dan heb je de emotie onder controle, dan beheers je het.

Je kunt jezelf aanleren je niet meer zo druk te maken in bepaalde situaties door afstand te nemen van je emotie. Steek je energie in zaken die de moeite waard zijn en niet in dingen die je niet kunt veranderen. Dat betekent niet dat je alles maar voor lief moet nemen maar maak in zo’n geval een duidelijke keuze.


Praat met jezelf, adem rustig in en uit, luister en geniet van alles wat komen gaat. Zet negatief denken om in positief, anders denken. 

Herprogrammeer je mentale computer, woord voor woord. Eén van de belangrijkste onderdelen voor het coachen van jezelf, is jezelf observeren. 

Kijk naar jezelf.

Ik zal niet zeggen dat het gemakkelijk is, maar het is de moeite waard, een uitdaging om te oefenen. Je zult zien dat, als je jezelf een paar weken observeert, er ruimte komt in je leven en je je meer op je gemak gaat voelen, meer in je element. Het gaat er niet om wie je bent, hoe rijk je bent of waar je goed in bent.. Het gaat erom hoe je je voelt. En daar kun je zelf veel aan doen. Ben Middelkamp

Mental Coach PROMEG