Word wie je wilt zijn

Kun je werkelijk gewicht verliezen door anders te leren denken? Zeker weten! Ook hier geldt weer de Kracht van de Gedachte. Door je mentaal te trainen in combinatie met op te letten wat je eet, kun je veel aan je eigen gezondheid doen. Goede afspraken maken met jezelf en een goede discipline bepalen hoe je verder gaat met je gezondheid. Besluit zelf op welke wijze jij aan je gezondheid wilt werken.

Lees meer »

Zorg dat de toekomst harder aan je trekt dan het verleden

Wij mensen dragen een erfenis mee uit het verre verleden. Het is goed om te beseffen dat gevoelens en emoties uit het verleden op dat moment van levensbelang waren. Angst en schaamte komen meestal voort uit ons eigen denken. Dat komt omdat de primitieve mens, die in de oertijd leefde, met veel meer gevaar te maken had dan de mens in de moderne samenleving.

Lees meer »

Het mentale systeem is niet los te koppelen van het fysieke systeem

Het systeem mens: dat ben jijzelf! Het is heel belangrijk om meer te weten over jezelf. Wat is emotie? Wat is woede? Waarom denken en voelen wij zo? Weten dat je toeschouwer kunt worden van jouw emoties. Een voetballer wordt kwaad, geeft zijn tegenstander een schop, krijgt een rode kaart en vervolgens verliest zijn team de wedstrijd. Hij valt van de ene in de andere emotie: kwaadheid, schuld, schaamte. 

Lees meer »

Wat weten wij eigenlijk over ons brein?

Tientallen miljarden neuronen (zenuwcellen) staan in verbinding met elkaar, communiceren met elkaar. Het brein weegt zo’n anderhalve kilo, ongeveer twee procent van het lichaamsgewicht van een volwassen mens. Maar het brein gebruikt meer dan twintig procent van het totale energieverbruik van ons lichaam.

Lees meer »

Werkgeluk

Een thema dat steeds meer aandacht krijgt. Maar wat houdt het in? En waarom is er juist nú zoveel aandacht voor geluk op het werk?

Lees meer »