Je hebt zelf het vermogen in je om iedere droom die je hebt te verwezenlijken

Vanaf mijn dertiende jaar wist ik dat al. Mensen aansturen en coachen. Vrij zijn en zelf bepalen voor wie en met wie ik werk. Zelf verantwoordelijk zijn voor de dingen die ik doe. Persoonlijk verantwoordelijk zijn voor alles in het leven. Daarvan moet ieder mens zich bewust van zijn.

 

Het is goed om regelmatig na te denken over het leven. Waarom ben ik hier? Wat is het doel van mijn bestaan? Wat is mijn passie, mijn hartstocht? Wat wil ik graag? Waarvan word ik blij en gelukkig? Mental Coaching heeft mij veel gebracht, heel veel. Mental Coaching heeft mijn manier van denken, en van vele anderen, volledig veranderd. Elke moment van de dag genieten, met volle teugen. Ik denk nog elke dag als ik opsta: ha, lekker, ik mag weer coachen, weer mensen opleiden, weer lezingen geven. Iedere morgen ben ik weer blij dat ik wakker word. Elke keer is dat weer een genot. Dat is toch ook een wonder; je gaat naar bed, raakt in diepe slaap en je wordt weer wakker! Dus ik werk nog wel even door. Wel in een iets rustiger tempo. Kwaliteit moet voorop blijven staan en ik wil het leven beleven! Genieten in het nu.

Steeds meer jonge mensen raken overspannen, bezwijken onder de stress.
Ook relaties staan vaak onder druk, alles moet perfect zijn. 
Mijn eerste levenswerk was judo. Mijn tweede was fitnessondernemer en mijn derde is Mental Coaching.
Ik ben een vriend geworden van mijzelf en dat is volgens mij het ultieme doel in ons leven.
Ik ben mijzelf, weet precies wat ik wil en laat mijn leven niet door andere mensen sturen.
Stel doelen op! Specifiek en realiseerbaar.
Het op de juiste manier formuleren van een doel is de kaart en de gids om ons naar de realisatie ervan te leiden. Een droom is meestal algemeen, niet specifiek, een slecht uitgedrukt verlangen of een vage wens. Je kunt wel gaan dagdromen en je doel visualiseren. Dat kan zeer nuttig zijn om je te motiveren en om de aandacht een bepaalde richting te geven. 

'Doelen zijn dromen met een datum'

 

 •  Formuleer het doel goed, realistisch en bereikbaar
 • In vermogende gedachten
 • Uitgedrukt in positieve termen
 • Binnen je eigen controle
 • Waarneembaar geschreven (testbaar)

 

Vragen stellen:

 •  Wat wil ik zelf graag?
 • Waar word ik blij van?
 • Waarvoor sta ik 's ochtends met plezier op?
 • Kan ik 's avonds zeggen dat ik met plezier gewerkt heb?
 • Is dit wat ik graag wil?
 • Wat wil ik nog veranderen?

 

Vragen voor een testbaar doel:

 • Hoe kan ik weten of ik mijn doel bereikt heb?
 • Wat moet ik nog doen om mijn doel te bereiken?
 • Ben ik me ervan bewust dat ik voel en zie dat mijn doel dichterbij komt?
 • Waar heb ik nog problemen op te lossen?

 

Waar, wanneer en eventueel met wie, wil ik dat doel bereiken?
Natuurlijk heb ik meerdere doelen, zoals carrière, gezin, relatie(s),hobby’s, sport, vrienden, gezondheid, mezelf blijven ontwikkelen, etc.
Hoe zal het doel dat ik wil bereiken dit beïnvloeden?
Ik kan het wel willen, maar ten koste waarvan…?
Wat zijn de voor- en nadelen van het bereiken van het doel?
Wat zal het bereiken van het doel voor mij doen?
Wat zal het resultaat zijn van het bereiken van het doel?
Hoe coach je hierin?

Begrijp hoe het werkt, het spel. Praat met jezelf. Het onderbewustzijn slaat alle informatie op. Het onderbewustzijn helpt je herinneren. Stel duidelijke vragen en je krijgt duidelijke antwoorden van je onderbewustzijn.
Stel dat je iemand anders coacht en die als antwoord geeft: ‘Ik weet het niet.’
Gebruik dan: ‘Stel je eens voor dat je het toch zou weten, wat zou het dan zijn?
Wat zou je horen als je nu iets tegen jezelf zegt? Wat zou jij zien?’
Stel dat je een negatief geformuleerd antwoord krijgt: ‘Ik wil niet meer vastzitten’, vraag dan: ‘Wat wil je dan in plaats van vastzitten?’
 

Maak NU een PLAN!

Stap voor stap om het doel te bereiken. COACH!

Verander problemen in oplossingen.

Kies eventuele hulpbronnen uit.

Verwerf de vaardigheden en/of de hulpbronnen die je nodig hebt.

Vraag: ‘Wat is de eerste stap die je zult zetten om dit doel te bereiken?’

Wanneer?

Een doel voor ogen, strategie bepalen, bijsturen, niet opgeven, elkaar aanmoedigen en vooral genieten van het proces. Onderneem actie, Gewoon Doen!

Je moet volhouden en blijven geloven, constant bijsturen, evalueren, weer actie ondernemen en nog eens bijsturen. Wees gedisciplineerd! Bereik je een doel, geniet er met volle overtuiging van en wees trots op jezelf.
Blijf je altijd richten op je doelen, hoe succesvol je ook bent. Het overgrote deel van de succesvolle mensen krijgt zijn succes niet op een presenteerblaadje aangereikt. Zij hebben er keihard voor gewerkt. Ze hebben doelen gesteld en hebben zich op hun doelen gericht tot ze die bereikten. Je zult hard moeten werken om de top te bereiken, en vervolgens nog harder moeten werken om er te blijven. Gebruik je vastberadenheid om je doelen te bereiken en je zult verbazingwekkende dingen bewerkstelligen in je leven.
Zeg tegen jezelf: ‘Vanaf nu wil ik een magisch, buitengewoon leven leiden’.
Je hebt ZELF het vermogen in je om elke droom die je hebt, te verwezenlijken, want je BENT de eeuwige mogelijkheid. Met andere woorden, dan wordt alles mogelijk, wat dan ook. We worden meestal beperkt door niets anders dan door onszelf.

 

* Schrijf voor de komende maand 3 doelen op die je wilt behalen *

* Schrijf voor het komende jaar 10 doelen op die je wilt behalen *En vergeet niet om ervan te genieten ;-)Ben Middelkamp

Mental Coach