Het leven is het waard om geleefd te worden

Gepubliceerd op 12 april 2019 om 11:13

"Gewoon Doen heeft mijn leven mooier gemaakt. Ik kan weer genieten van kleine momenten en kijk niet meer naar wat ik kwijt ben geraakt, maar koester wat ik heb.

Het leven is het waard om geleefd te worden."

 

3 mei 2006. De dag van mijn ongeluk

Om 9.00 uur gewoon mijn bodymix les gegeven en daarna ben ik naar mijn vriendin Carin gereden. Samen in de tuin een bakkie gedaan. Mijn dochter Djoy zou daar slapen, Wil en ik gingen motor rijden in Duitsland. 

Aan het einde van de middag zou mijn hele leven er totaal anders uitzien. 

Waar het in eerste instantie om 'slechts' een gebroken ruggenwervel zou gaan, bleek binnen een uur dat er 4 wervels gebroken waren. Waarvan 1 gecompliceerd. Stil op de rug blijven liggen was het advies, anders dan dat kon ik ook echt niet. 

De volgende dag werd ik met de ambulance overgebracht naar het Radboud ziekenhuis. Een operatie volgde en 8 weken heb ik rond gelopen in mooi roze gips. Na een jaar volgde wederom een operatie om het metaal te laten verwijderen.

Ik wilde knokken om mijn oude lijf terug te krijgen, maar al snel realiseerde ik me dat dat nooit zou gebeuren. Ik moest om leren gaan met de pijn, de ene dag meer dan de andere.

Lesgeven was mijn passie. Het gaf me dan ook ontzettend veel verdriet toen ik besefte dat ik nooit meer les meer zou kunnen geven.. Ik moest mijn passie leren loslaten, maar gelukkig heeft mijn ongeluk ook mooie dingen gebracht. Zo zouden we nu nooit 4 sportscholen hebben gehad, als mijn ongeluk niet had plaats gevonden. 

Op een bijeenkomst voor fitness ondernemers ben ik met Ben Middelkamp in aanraking gekomen. Ik dacht dat Mental Coaching de oplossing voor mij zou kunnen zijn. De manier om te leren omgaan met deze rigoureuze verandering in mijn leven. 

Ik volgde de opleiding voor mijn eigen ontwikkeling. Eerst de Basic opleiding, daarna de Pro en uiteindelijk de Master. Nooit met de intentie om zelf Mental Coach te worden, maar inmiddels geef ik onder andere Mental Coaching workshops aan mensen met Obesitas (Wijchense Obesitas Challenge) en Mental Coaching bij opleidingen voor personal training.

Het heeft me zoveel gebracht. Ik heb er zoveel van geleerd. Het heeft mijn leven mooier gemaakt.

Ik heb er een betere relatie door gekregen. Doordat mijn man en beste vriendin zagen hoe ik van de opleiding genoot, zijn zij de opleiding ook gaan volgen. Ik kan weer genieten van alle kleine mooie momenten. Ik kijk niet meer naar dat wat ik kwijt ben geraakt, maar ik geniet van ieder gesprek en leuk moment op een dag. Ik heb 'de smile' terug op mijn gezicht.

Dankzij Mental Coaching en door keihard te knokken, ben ik er uiteindelijk sterker uitgekomen. 

Laat het verleden niet harder aan je trekken dan de toekomst. 

Je kunt je verleden niet veranderen, maar je kunt er wel mee leren om te gaan. 

Zie de mooie momenten in je leven en koester ze.

Maak je niet druk om kleine dingen en maak je niet druk om de zaken waar je geen invloed op hebt. 

 

- Elise Derks