20
feb

Leiderschap en Mental Coaching

Geschreven door Mental Coach. Gepost in Mental Coaching

Leiderschap & Mental CoachingHet is een lange weg om een goede leider te worden. Een onderneming leiden, een sportorganisatie, een team, een gemeente of een land.

Leiderschap is iets willen bewerkstelligen maar niet ten koste van alles.

Leiderschap begint met het nemen van verantwoordelijkheid. Niemand anders dan jijzelf is verantwoordelijk voor de manier waarop je om gaat met alles wat je in het leven tegenkomt.

Het is zaak naar jezelf te kijken voordat je met de vinger naar anderen wijst, of in de slachtofferrol kruipt.

Jij bent de rode draad in je eigen verhaal. Het betekent dat jij ook de enige bent die er iets aan kan veranderen, ten goede of ten slechte. Het is goed mogelijk leiderschap te combineren met een gezinsleven, een privéleven. Mental Coaching en leiderschap is erop gericht om anders na te gaan denken. Niet langer slachtoffer zijn van de omstandigheden, maar participeren in het creëren van nieuwe omstandigheden. Weten dat het niet alleen gaat om rangen en standen, of om prestatie.

Ook privéleven, relatie en gezondheid zijn belangrijk. Weten dat alles met elkaar in verbinding staat. Dat het energie kost wanneer er een disbalans is. Jezelf vragen te stellen als ‘wat is het doel van mijn leven’ en ‘waarom ben ik hier’. Niet geregeerd worden door de behoefte te ‘hebben’ maar meer door te ‘zijn’.

Share via email

Comments

comments

Trackback van jouw site.

Laat een opmerking achter

@Twitter

Zaterdag 11 januari organiseert all it takes Personal Training Hengelo een PT Try-Out dag. Meer info check http://t.co/ZmhIaHjiLV

Contact

PROMEG
Piet Heinweg 15
7441 GZ Nijverdal

T: 06 27 623 940

KvK: 53078233
BTW: 820706541